Inbjudan till demonstration ; Ta bort PKK från terrorlistan!

Inbjudan till demonstration ; Ta bort PKK från terrorlistan!

Den 27 november 1978, är datumet då Kurdistans arbetarparti, PKK (Partiya Karkerên Kurdistan) grundas. Det är datumet då kurdiska och turkiska intellektuella enas under ett gemensamt tak för ett organiserat motstånd mot den turkiska statens repressiva politik. Den kurdiska frihetsrörelsen PKK talar inte bara för kurder, men för alla förtryckta folk i mellanöstern och runt om i hela världen.

1997 placeras PKK på terrorlistan av USA och 2002 av EU.
Kurdernas plats på terrorlistan har visat sig vara kontraproduktiv för en fredlig lösning och har snarare stärkt de barbariska krafter och stater som verkar för krig och folkmord i regionen. Som exempelvis IS & AKP.
Att anklaga en folklig frihetsrörelse, som spelat en avgörande roll i kampen mot IS, för terrorism, är inte bara helt oacceptabelt, utan även i längden destruktivt och farligt för hela regionen. PKK arbetar för att bygga ett demokratiskt samhälle i mångfald; mot patriarkatet, nationalism och religiös fundamentalism.

PKK har försökt inleda direkta fredsförhandlingar med den turkiska regimen. Folkledaren Abdullah Öcalan, fängslad i Turkiet sedan 1999, spelar en nyckelroll i dessa förhandlingar och för en fredlig lösning i landet. Därför kräver vi hans frihet.
Vi kräver rätten till våra mänskliga rättigheter och att PKK tas bort från terrorlistan!

Kom och demonsterar för att terrorstämpel på PKK ska tas bort!
Lördagen den 26/11 kl 14:00 avmarch från Humlegården.
Vi ser jätte gärna att ni håller tal under demonstrationen, om detta är en möjlighet för er så hör gärna av er till denna mailadress!
NCDK Stockholm

Related posts