عضو شورای ریاست کل ک.ج.ک: رویکرد انتخاباتی کودار، جسورانه و فرصت‌آفرین است

عضو شورای ریاست کل ک.ج.ک: رویکرد انتخاباتی کودار، جسورانه و فرصت‌آفرین است

انتشار بیانیه استراتژیک کودار در خصوص انتخابات آتی ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا در ایران، انعکاس سیاسی و رسانه‌ای گسترده‌ای داشته است. در همین ارتباط ریوار آبدانان، عضو شورای ریاست کل ک.ج.ک (کنفدرالیسم جوامع…

انتشار بیانیه استراتژیک کودار در خصوص انتخابات آتی ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا در ایران، انعکاس سیاسی و رسانه‌ای گسترده‌ای داشته است. در همین ارتباط ریوار آبدانان، عضو شورای ریاست کل ک.ج.ک (کنفدرالیسم جوامع کردستان) با انتشار مقاله‌ای تأکید کرده که “جمهوری اسلامی باید این فرصت‌آفرینی جسورانه کودار را غنیمت بشمارد و انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ را به دریچه‌ای برای “ورود ایران به عصر دمکراسی” مبدل سازد. مقاله ریوار آبدانان عضو شورای ریاست کل ک.ج.ک که در سایت رسمی کودار منتشر شده است، بدین شرح است:

آینده‌ سیاسی ایران عمیقاً با انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۹۶ گره خورده است. شاید مهم‌ترین انتخابات جمهوری اسلامی پس از انقلاب سال ۵۷ همین انتخابات باشد. زیرا این انتخابات، فراتر از آنکه “انتخاب یک فرد” باشد، “انتخاب یک مسیر” است؛ مسیری که یا جمهوری اسلامی را شتابان به سمت رویارویی با ابرقدرت‌های جهانی می‌برد یا آنکه ایران را در آستانه‌ تحولی دمکراتیک و تاریخی قرار خواهد داد. برای جمهوری اسلامی که شدیداً زیر فشارهای سیاسی و دیپلماتیک نیروهای منطقه و جهان قرار دارد، این انتخابات و نتیجه‌ آن بسیار سرنوشت‌ساز خواهد بود.

کودار، سیاست اولیه‌ خود را در قبال این انتخابات طی بیانیه‌ای اعلان نمود. کودار به‌جای مشارکت یا تحریم بی‌چون‌وچرا، توپ را به میدان جمهوری اسلامی انداخت تا فرصتی به تحول دمکراتیک در ایران ببخشد. می‌توان چند نکته را در ارزیابی این رفتار سیاسی کودار بیان کرد:

۱. کودار نشان داد که متفاوت از تمام جریانات سیاسی‌ای که تنها “حرف” می‌زنند، بسیار جدی و دوراندیش است و از راهکار سیاسی و چاره‌یاب برخوردار است.

۲. کودار با مطرح‌‌سازی رادیکال مطالبات دمکراتیک خلق کرد و همه‌ خلق‌های ایران، فضای سیاسی داخل ایران که توسط جریانات میانه‌رو و تندروی جمهوری اسلامی به شدت یأس‌آلود و نمایشی شده را به چالش کشید.

۳. کودار مدعی آن است که از نقشه‌ راه دمکراتیکی برای حل مسائل خلق‌های ایران برخوردار است و می‌خواهد این نقشه‌ راه را منطبق با فضای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح سازد. این امر نشان داد که کودار در بطن تحولات سیاسی ایران جای دارد و از بیرون گود حرف نمی‌زند.

۴. جریانات سیاسی که دارای جهانبینی (پارادایم) نوین و دمکراتیکی نباشند، حتی اگر خود را بسیار آزادیخواه و مترقی نشان دهند نهایتاً به یک “فرصت‌سوز” برای جامعه‌ ایران مبدل می‌شوند. کودار با اتکا به گفتمان “ملت دمکراتیک” که یک جهانبینی غیردولتی، ضدملی‌گرایانه و کثرت‌گراست، یک نیروی “فرصت‌ساز” برای تمام خلق‌های ایران است.

۵. کودار به جامعه‌ ایران این امکان را می‌بخشد تا گزینه‌ ارزشمند “چاره‌یابی و دوری از جنگ” را در دسترس داشته باشد. همچنین این فرصت را فراهم می‌آورد تا هویت‌های متنوع ایران از میان گزینه‌های “تحمل منفعلانه‌ استبداد” و “مقاومت تحول‌‌آفرین دمکراتیک”، گزینه‌ “مقاومت تحول‌آفرین دمکراتیک” را برگزینند. کودار، با این بیانیه نشان داد که زندگی آزاد و دمکراتیک خلق‌های ایران را در کانون استراتژی خود قرار داده است.

۶. جمهوری اسلامی نه با “لبخند در خارج” ـ که اوج آن برجام بود‌ـ می‌تواند مسائل‌اش را با نیروهای جهانی حل‌وفصل کند و نه با “مشت آهنین در داخل” می‌تواند مطالبات خلق‌های ایران را وادار به عقب‌نشینی و گورخوابی کند. بیانیه‌ی کودار، اعلان آشکار این حقیقت بود.

۷. موضع‌گیری کودار به اندازه‌ای که سیاسی است، یک موضع اخلاقی و جامعه‌مدار است. کودار با اتکا به خط‌مشی سیاسی موسوم به “خط‌سوم” نشان داد که نه ابزارشدگی جامعه‌ ایران برای نیروهای جهانی را می‌پذیرد و نه با واپس‌گرایی جمهوری اسلامی سازش می‌کند. در این آشفته‌بازار خاورمیانه که بسیاری از نیروها و اپوزیسیون‌ها دنبال منافع قدرت‌طلبانه‌ی خود هستند، کودار یک نظام دمکراتیک مدرن است که اخلاق را سرلوحه‌ برنامه‌ها و سیاست‌هایش قرار داده است.

۸. کودار، مدل “خودمدیریتی دمکراتیک در چارچوب ایران” را به‌عنوان مطالبه‌ سیاسی خلق کرد مطرح کرده است. کردها نیروی پیشاهنگ تحولات خاورمیانه‌اند و تلاش برای تحقق این مدل در جغرافیای سیاسی ایران، یک رفتار سیاسی جسورانه و خردمندانه است. زیرا این مدل با واقعیات اجتماعی و تاریخی ایران بسیار سازگار است.

بهتر آن است که جمهوری اسلامی این فرصت‌آفرینی کودار را غنیمت بشمارد و انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ را به دریچه‌ای برای “ورود ایران به عصر دمکراسی” مبدل سازد. چرا که همه‌ نشانه‌ها حاکی از آنند که اصرار بر واپس‌گرایی و استبداد تنها روند مداخلات خارجی را تسریع می‌نماید. به هر حال باید منتظر و پیگیر بود که کودار چگونه نقشه‌راهی را برای انتخابات ایران ارائه خواهد داد.

سەرچاوە: خبرگزاری فرات

Related posts